U sklopu dvodnevne manifestacije “Živimo Hajduk” koja se odvijala na terenima Otvorene škole HNK Hajduk na Poljudu i Rivi više od 300 osnovnoškolaca sudjelovalo je u sportskim aktivnostima. Prvoga dana manifestacije na Poljudu je odigran turnir na kojemu je sudjelovalo ukupno 16 ekipa u dvije kategorije, a dječacima su se ovom prilikom pridružile i dvije ekipe djevojčica. Najuspješnijim ekipama medalje i pehare na kraju dana uručili su prvotimci Hajduka predvođeni kapetanom Josipom Juranovićem.

U sklopu druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću. Priznanje mu je uručio tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, a ovo je treća godina u nizu u kojoj članovi ocjenjuju najbolje igrače Bilih.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, rugbyja, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili potrebe sportaša s invaliditetom prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe. Program je zaključen na Poljudu gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati opterećenja.

– Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje, rekao nam je dizajner metodologije na projektu “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Tomislav Mikulić, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije “Živimo Hajduk” rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.