Nakon posjete udruzi Srce, nogometaši Hajduka u sklopu akcije “I bilo srce je član Hajduka” u četvrtak su posjetili udrugu za sindrom Down 21 čijim su članovima također dodijeljene članske iskaznice Hajduka.

Veselo društvo na splitskom Sućidru posjetili su vratar Josip Posavec i stoper Božo Mikulić koji su članovima udruge dodijelili članske iskaznice Kluba i brojne druge poklone.

Ekipa predvođena zaposlenikom kluba Lukom Bučevićem hajdukovce je dočekala s pjesmom i puno radosti, a zajedničkom druženje potrajalo je više od sat vremena na obostrano veselje.

Ovom prilikom voditeljica marketinga Hajduka Julija Hrstić je izjavila: “Hajduk se kao klub rado odazvao akciji koju je pokrenuo Naš Hajduk i Ekonomski fakultet. Sretni smo što smo vidjeli sretna lica štičenika udruga Srce i Sindrom DOWN 21 te želimo da projekt rezultira većim interesom javnosti za pomoć udrugama koje se brinu za posebno osjetljive skupine građana. Svatko od nas tko želi može pomoći i makar pažnjom i lijepom rječju uljepšati nečiji dan.”

Voditelj EU projekta “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Darko Čop je dodao: “Ova akcija koja je rezultat suradnje studenata Ekonomskog fakulteta Split i Našeg Hajduka pokazuje da su mladi ljudi svjesni važnosti djelovanja za dobrobit zajednice u kojoj žive. Uključivanjem Hajduka kao najznačajnijeg simbola grada u provedbu, ona poprima dodatnu dimenziju i djeluje motivirajuće i na one koji pomažu ali i na one koji podršku primaju.”

Akcija “I bilo srce je član Hajduka” rezultat je zajedničkog rada studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu, HNK Hajduk Split, Našeg Hajduka i Bilog srca. Akcija se provodi u sklopu EU projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, uz sudjelovanje Ekonomskog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

>> FOTOGALERIJA